Led Aydınlatma Sistemleri

Led Aydınlatma Sistemleri

Çatalca Led Aydınlatma dünyasının geleceği olarak gelişimine hızla devam eden LED, kelime olarak Light Emitting Diode - Işık Yayan Diyot'un baş harflerinden oluşmaktadır. LED, elektrik enerjisini ışığa dönüştüren yarı iletken bir devre elemanıdır.
 
1900’lerin başında keşfedilen elektro ışıma kavramının ardından, 1950’lerde hızlanan yarı-iletkenler hakkındaki araştırmalarla beraber; gözle görülebilen kırmızı renkli bir ışık yayan ilk LED 1962 yılında üretildi ve patente bağlandı. Eskiden radyoyu açtığımızda yanan kırmızı ışık olarak hayatımıza giren LED teknolojisi, arandan geçen 50 yılın ardından, artık dünyamızı aydınlatıyor. Bu küçük kırmızı ışık evrim geçirdi, renk değiştirdi,  güçlendi ve artık beyaz renge bürünüp  hayatımızı aydınlatmaya; kırmızı, mavi ve yeşile dönüşüp çevremizi renklendirmeye başladı.
 
Işık kaynağı olarak LED kullanan aydınlatma aygıtları ile yüksek ışık verimi, düşük enerji tüketimi, uzun ömür, daha iyi bir ışık yönlendirme seviyesi, düşük ultraviyole ve kızıl ötesi ışıması, daha yüksek renksel geriverim konularında çok başarılı sonuçlar elde edilebilmektedir. LED kaynaklar, milyonlarca renk üretmelerinin beraberinde çok çeşitli renk sıcaklıklarında beyaz ışığı sağlayabilirler.
 
Geleneksel ışık kaynaklarına karşı sunduğu avantajlarla her geçen gün hayatımızda daha fazla yer almaya başlayan LED teknolojisi temelli aydınlatma sistemleri, farklılık yaratmak, göz alıcı ortamlar oluşturmak ve kullanıldığı mekanlara büyüleyici bir atmosfer katmak isteyenler için sayısız alternatif ve avantajlar sunmaktadır.
 
LED teknolojisinin avantajları 
• Yüksek verim sayesinde aynı ışık gücünü daha düşük enerji ile elde ederek büyük oranda enerji tasarrufu sağlaması,
• Geleneksel sistemlerle kıyaslandığında bakım gerektirmeden sağladığı 50.000 saat civarında uzun ömür, 
• Bakıma, lamba değişikliğine ihtiyaç duyulmaması,
• Otomasyon uygulamaları ile uyumlu şekilde çalışabilmesi,
• LED ışığının istenilen renkte sağlanabilmesi ve ışık kısma/açma (dim) uygulamalarında renginin değişmemesi,
• Mekanları çeşitli renklerle renklendirme ve renk değiştirme uygulamalarında oldukça fazla alternatif sunması,
• %95’i aşan renksel geri verim değeri
• Işık kaynağı olarak boyutlarının çok ufak oluşu ve form esnekliği avantajı sunması,
• Işığında ısı taşımaması ve UV yayması sonucu yönlendirildiği cisimleri ışığıyla yaşlandırmaması
• Şoka ve titreşime dirençli olmaları
 
 
Doğru projeye uygulandığında, LED, ilk satın alma maliyeti biraz daha yüksek olsa da, orta ve uzun vadede geleneksel lambalı aydınlatma sistemlerine göre daha ekonomik bir çözüm sunmaktadır.

BU HİZMET İÇİN HEMEN TEKLİF AL

DİĞER HİZMETLERİMİZ